Blog si sfaturi utile

Blog termopane Rehau Veka | Rulouri exterioare | Usi si ferestre

Orientare

Comments Off

Ganditi-va la casa ca la o calatorie si ca ea sa aiba un bun inceput, trebuie sa porniti in directia corecta. Aici intervine orientarea… cele patru puncte cardinale si cele patru anotimpuri care influenteaza constructia fiecarei ferestre in parte.

Ferestrele orietate catre sud beneficiaza de insorire maxima in perioada iernii, vara este recomandata protejarea acestor ferestre cu ajutorul streasinilor sau obloanelor (deoarece unghiul de incidenta al razelor solare este mai mare vara).

Ferestre orientate spre nord nu beneficiaza de lumina soarelui. Acest tip de camere cu ferestre catre nord pot deveni sali de lectura sau ateliere de creatie, deoarece aici beneficiem de o calitate constanta a luminii pe tot parcursul zilei, in orice anotimp.

Ferestrele orientate catre est si vest primesc energie maxima vara (dimineata – est, dupa-amiaza – vest). O importanta mai mare o au cele situate spre vest deoarece vara, in perioada in care sunt expuse razelor solare, temperaturile exterioare sunt foarte mari. Pentru acest tip de ferestre se recomanda folosirea unui geam cu proprietati de control solar.

No related posts.

Share this