Geam termoizolator

Geam termopan | Geam tripan | Sticla termoizolanta

Studiile de specialitate facute de expertii in domeniu ne arata ca 40% din caldura se pierde prin ferestre, asadar trebuie sa acordam atentia cuvenita alegerii corecte a tipului de geam, pentru a beneficia cu adevarat de confort.
Foarte important intr-o tamplarie, in afara de profile, armatura si feronerie este tipul de geam folosit. Pentru alegerea corecta a tipului de geam pentru tamplarie trebuie tinut cont in prealabil de o multitudine de factori ce tin de conditiile climatice ale zonei , topografia zonei , nivelul de poluare fonic . Indicatorul de baza la un geam il reprezinta coeficientul de transfer termic (un coeficient de transfer mic determica pierderi mici de energie, deci confort maxim).

Geamul termoizolator reprezinta un ansamblu format din doua foi de sticla (numit geam termopan) sau din trei foi de sticla (numit geam tripan) intre care exista un mediu gazos (aer sau un gaz rar) etansate (sigilate perfect).

Aceste foi de sticla sunt asezate la o distanta masurabila in mm, separate de un cadru din bagheta-distantier din aluminiu sau mai nou de bagheta calda ( bagheta WarmEdge – bagheta dintr-un plastic special cu o conductivitate termică de aproape 700 de ori mai mică decât cea a aluminiului, acoperit cu oțel inoxidabil subțire, cu o conductivitate de 10 ori mai mică decât cea a aluminiului. , etanseizate, formand o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica.

Sticla tip LOW-E

Este formata din mai multe straturi microscopice de argint (de regula) depuse unul peste altul pe geam – constituie cheia diminuarii transferului termic prin geam.
Foaia de sticla LOW E se pozitioneaza catre cavitatea ferestrei iar aceste straturi de argint reduc considerabil pierderile de caldura . Prin scoaterea aerului dintre cele doua foi de sticla si introducerea in cavitate a unui gaz rar (argon) se obtine un coeficient de transfer termic de 1.1 W/mpK.

Sticla DUAL PROTECT sau 4Seasons
Pentru o protectie de durata impotriva caldurii , fara riscuri si economica , va recomandam geamurile termopan cu revolutionara sticla Dual Protect . Aceasta sticla se ridica la cel mai inalt nivel protectia solara oferita de ferestre. Datorita calitatilor sale remarcabile, diminueaza pana aproape de anulare efectul de sera care apare vara in interiorul locuintelor si conduce la o mai buna eficientizare termica a locuintei in orice anotimp, ca urmare a reducerii consumului de energie necesar pentru mentinerea confortul optim.
In comparatie cu celelalte tipuri de sticla, Dual Protect ofera o protectie solara impresionanta, de doua ori mai buna decat cea oferita de sticla Low-e .

Fereastra DECOR va ofera posibilitatea de a alege dintr-o varietate de tipuri de geam termopan ori tripan , in functie de tipul profilului ales , preferinte si necesitati in diverse structuri cu sau fara bagheta termica Warm Edge .

Acasa … | Toate produsele … | Galerie foto tipuri sticla … | Solicita consultanta tip geam termoizolant

@ Fereastra Decor | Geam termopan – tripan